POH GGZ

In MC de Bundeling werken Mw. Suzan Bruns (voor jeugd tot ± 20 j) en Mw. Monique Boom (volwassenen vanaf ± 20j.) als POH-GGZ. Wat de POH Somatiek doet voor de lichamelijke (chronische) aandoeningen, doet de POH-GGZ (Geestelijke GezondheidsZorg) voor de psychische klachten. 

Voor wie?
De huisarts kan naar de POHGGZ doorverwijzen voor het onderzoeken en begeleiden van psycho – sociale klachten. Dit kunnen bijvoorbeeld problemen zijn op het gebied van aandacht, angst en paniek, eenzaamheid, hyperactiviteit, seksualiteit, somberheid, slapeloosheid, spanning, stress en zingeving.

Bereikbaarheid:
Een eerste afspraak kan bij de assistentes worden gemaakt. U kunt ook direct een afspraak maken zonder doorverwijzing van de huisarts.

Hoe gaat zij te werk?

  • Als u door de huisarts wordt doorverwezen of wanneer u zelf een afspraak heeft gemaakt, zullen zij aan de hand van vragen uw hulpvraag onderzoeken en met u bespreken.
  • Na het eerste gesprek zijn er een aantal mogelijkheden: indien u dat wenst kunnen zij u zelf begeleiden met uw problemen. Dit is afhankelijk van de ernst en de duur van uw klachten.
  • Tijdens de begeleiding houden ze rekening met uw wensen en wat er in uw omgeving mogelijk is.
  • Als het aan de orde is zullen ze met uw toestemming uw omgeving (partner, kinderen ed.) betrekken in de begeleiding.
  • Als blijkt dat u meer specialistische hulp nodig heeft zullen zij in overleg met u en de huisarts voorstellen om u door te verwijzen naar een andere zorgverlener of cursus.
  • Het streven is om u snel, direct en dichtbij huis de juiste hulp te bieden.
  • Veiligheid en vertrouwen is een voorwaarde voor een werkzaam contact.

Haar achtergrond:

Mw Bruns heeft een opleiding tot Orthopedagoog, 2 WO Masters (Research Master en klinisch Master) en een post WO opleiding cognitieve gedragstherapie afgerond. Na een aantal jaren werkervaring als docent Pedagogische Wetenschappen en onderzoeksassistent bij de Academische Werkplaats Forensische Zorg voor Jeugd is ze nu praktijkondersteuner GGZ.

Mw. Boom is psycholoog.